МІЖНАРОДНА ФЕДЕРАЦІЯ ФІТ ХОРТИНГУ - INTERNATIONAL FIT HORTING FEDERATION


 
Президент Міжнародної федерації фіт хортингу
Талан Олена Олександрівна, 07.04.1978 р.н.
Суддя національної категорії
Освіта вища спеціальна педагогічна
Адреса і контакти:
02097 Київ, вул. Радунська, 38-80.
Тел: +38-063-974-29-11 моб.
E-mail: chla@mail.ru
Сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/olenatalan
Сторінка у вконтакті: https://vk.com/saiha


СТАТУТНІ ДОКУМЕНТИ МІЖНАРОДНОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ФІТ ХОРТИНГУ

СТАТУТНІ ДОКУМЕНТИ ФЕДЕРАЦІЇ ФІТ ХОРТИНГУ УКРАЇНИ

Відеогалерея чемпіонату України з фіт хортингу серед дівчат, 12 листопада 2016 року, м. Київ. Головний суддя змагання - майстер спорту України з хортингу Талан Олена Олександрівна

Суть фіт хортингу як виду спорту

Фіт хортинг є національним професійно-прикладним спортом, в якому акумульовано бойові традиції українського народу та напрацювання в галузі національного бойового мистецтва «хортинг». Поліцейський хортинг являє собою систему окремих розділів спортивних єдиноборств, притаманних лише цьому виду спорту, що надає йому характеру яскравої індивідуальності та неповторності.

Фіт хортинг створений з урахуванням потреб правоохоронної діяльності та є важливою складовою військово-патріотичного виховання молоді і засобом формування готовності людини до поведінки в екстремальних ситуаціях шляхом залучення правоохоронців та інших груп населення до тренувальної та змагальної діяльності. Завданнями поліцейського хортингу є пропаганда здорового способу життя, розвиток фізичних, морально-вольових, інтелектуальних здібностей, технічна, такична та психологічна підготовка працівників міліції (поліції) та інших правоохоронних органів.

Правила змагань з поліцейського хортингу розроблені на основі досвіду проведення змагань з різних видів єдиноборств, аналізу правоохоронної діяльності та розраховані на спортсменів різного віку і статі. У правлах виписані загальні положення та детально регламентовано проведення змагань з п’яти розділів поліцейського хортингу: техніка самозахисту; поліцейський самозахист; показові виступи без зброї; показові виступи зі зброєю; поліцейська боротьба.

Розділ «Техніка самозахисту» (англійською мовою – Self-defense Technick) - це командні змагання серед спортивних пар, зміст яких полягає у виявленні спортсменів, технічна підготовка яких є найбільш якісною. Техніка має бути позбавленою складних рухів та дозволяти спортсмену поставити агресивну поведінку нападника під контроль. Для участі в змаганнях обираються саме пари тому, що більшість практичних завдань виконуються парними нарядами поліції. Напарники повинні відчувати один одного, працювати як єдине ціле, чому сприяють командні виступи на змаганнях з поліцейського хортингу.

В розділі  «Поліцейський самозахист» (англійською мовою – Police Self-Defense), оцінюється ефективність реагування на раптовий напад. Спортсмен, дії якого оцінюється не знає, яким саме чином буде здійснено на нього напад (завдання відомо лише особі, яка буде такий напад імітувати). Перед початком нападу спортсмени стоять спиною один до одного на визначеній відстані і повертаються один до одного обличчям за командою рефері «прийом». Звісно, якість техніки самозахисту буде нижчою, ніж при демонстрації відбиття заздалегідь обговореного нападу, але такі дії є більш реалістичними.

На відміну від розділу «Техніка самозахисту», де перемога здобувається простими та практичними рухами, в розділі «Показові виступи без зброї» (англійською мовою – Self-defense Demonstration) найбільш високі оцінки отримують спортсмени, які демонструють амплітудні технічні дії самозахисту. Цей розділ є найбільш сприятливим для занять наймолодших вікових груп. Подальше спортивне вдосконалення спортсменів може йти у двох напрямках: перший - подальше ускладнення техніки і виступ в даному розділі, або навпаки, спрощення – і виступи в перших двох розділах. Окрім того, можна, застосовуючи спеціальні засоби і зброю, освоювати розділ «Показові виступи зі зброєю».

В розділі «Показові виступи зі зброєю» (англійською мовою - Weapons), перемога присуджується за майстерне володіння спеціальними засобами, макетами зброї, а саме: палицею, тонфою, пістолетом, помповою рушницею (без виконання пострілів).

Розділ «Поліцейська боротьба» (англійською мовою – Police Wrestling) створений в результаті аналізу різноманітних видів спортивних єдиноборств та бойових мистецтв. Основою поліцейської боротьби є техніка хортингу, збагачена модифікованими елементами різних видів бойових мистецтв та спортивних єдиноборств: боротьби самбо, бойового самбо, дзюдо, джиу-джитсу, рукопашного бою, бойового спасу, кікбоксінгу тощо. В першу чергу це кидкова техніка, техніка затримання та конвоювання, удари руками та ногами. Специфікою цього розділу є те, що чиста перемога присуджується не лише за вдало проведені удари, кидки, больові прийоми. Її здобуде також спортсмен, який підняв опонента з партеру у стійку, утримуючи його в контрольованому положенні (положенні конвоювання).

Багаторазовий чемпіон світу, професор кафедри вогневої та фізичної підготовки Академії управління МВС, вкотре підкорив світовий татамі

Методичні рекомендації та статті з фіт хортингу
Єрьоменко Е.А. Філософсько-методологічні засади поліцейського хортингу як підготовча база працівників поліції в Україні