Офіційний Хортингблог відомого українського письменника Валерія Гаєвського

Валерій Дмитрович Гаєвський народився 1953 року місті Старокостянтинові на Хмельниччині. Закінчив Львівський державний університет (отримав фах фізика) і Літературний інститут імені Горького (м. Москва). У останньому навчався на відділенні «проза», дипломну роботу – повість «Училище» захистив на «відмінно».
Автор низки психологічних новел, котрі друкувалися у різних часописах. Основоположник жанру українського козацького трилеру. Автор історичних повістей «Прощальник» і «Хортинг під Хотином».
Для творчості Валерія Гаєвського притаманне глибоке проникнення в історичну епоху (точне відтворення побутових, географічних, історичних деталей). Для його художньої стилістики характерні глибокий психологізм у зображенні героїв, рафінована оповідацька культура, майстерне відтворення прямої і невласно-прямої мови персонажів.
Нині Валерій Гаєвський працює над своїм третім трилером, головним героєм якого, як і передніше, є непересічний запорожець Фесалій Фортуна.
Нині мешкає і працює на Придніпров’ї у колишньому козацькому поселенні Кривий Ріг.
 

 
Слово до відвідувача блогу
 
Шановний друже!
 
        Дозволю собі саме таке звертання, бо маю велику надію, що спілкуватимуся з однодумцями.
За кожного письменника повною мірою розповідає передусім його творчість. Тож на моєму блозі можна буде ознайомитися з показовими розділами моїх повістей і романів…
        Разом з тим повинен сказати і кілька слів особисто від себе. Поява мого блогу на сайті Української Федерації Хортингу не випадкова. Як основоположник жанру українського, історичного, козацького трилеру стверджую: мої герої, передусім запорожець-характерник Фесалій Фортуна, - істинні Воїни. Вони досконалі фізично і духовно, відмінно володіють тілом, розумом і зброєю, тож за будь-яких обставин перемагають навіть саму смерть.
Це ріднить їх з нинішніми українцями-патріотами , котрі створили унікальну національну систему фізичного й духовного розвитку – «Хортинг». Це слово, як і назва легендарного острову на Дніпрі – «Хортиця», народилося ще кілька століть тому, а вже нині набуло широкого вжитку.
        Мистецтвом хортингу блискуче володіли запорожці, і саме тому козацька піхота справедливо вважалася найсильнішою у світі. Саме завдяки хортингу запорожці здобули низку неймовірних перемог, зокрема 1621 року під Хотином, коли дали нещадну відсіч величезному війську турецького султана Османа ІІ, яке переважало козацьке у десятки разів. Про це йдеться у моїй новій повісті «Хортинг під Хотином». Окремі її розділи будуть розміщені на моєму блозі.
        Насамкінец уклінно дякую очільникам Української Федерації Хортингу за щиру увагу до моєї творчості.
Наразі пропоную ознайомитися з двома розділи мого історичного трилеру «Прощальник».

Валерій Гаєвський
   

Валерій Гаєвський. Історичний трилер "Прощальник". Глава 6. Смерть у шинку
Валерій Гаєвський. Історичний трилер "Прощальник". Глава 7. Небеса усміхаються
Валерій Гаєвський. Роман "Глибина". Частина 4. Розділ VII
Валерій Гаєвський. Роман "Глибина". Частина 4. Розділ VIII